luni, 14 iulie 2008

A murit

In tara asta, daca ai bani sau relatii, poti sa omori un om si sa nu patesti nimic. Pentru ca azi am aflat ca tanarul accidentat a murit la 10 minute dupa ce a ajuns la spital. Nu am spus in postul anterior cum s-a produs accidentul.
Cand iesi dinspre Constanta spre Ovidiu dai de magazinul Carrefour, in preajma caruia exista un semafor si o trecere de pietoni. Graba sau ghinionul l-au facut pe tanar sa traveseze la vreo 100 de metri de trecere. Masina care l-a lovit era condusa de un pustan care s-a grabit sa prinda culoarea verde a semaforului, iar martorii spun ca avea peste 100 km la ora, intr-o zona in care restrictia de viteza e 70. La fata locului nu au existat urme de franare. Cand am ajuns noi, parbrizul masinii era efectiv spart din cauza impactului. Tanarul agoniza pe jos intr-o balta de sange.
Am aflat azi ca a murit. M-am tot intrebat de ce nu a aparut nimic in ziare sau la televizor, cu toate ca s-a filmat. De vineri seara pana duminica am tot incercat sa vad vreo stire, sa aflu daca a supravietuit. De obicei drama umana este subiect de stiri si o intalnesti pe toate posturile. Acum nu. Nimic. Nici un rand, nicaieri. Nici o imagine.
Am aflat ca politia a ajuns la concluzia ca cel care l-a lovit avea 60 de km/ora. Cum oare? Nu i-au luat alcoolemia, nu au facut masuratori. Nimic. Mai mult decat atat, ii fac autopsia tanarului sa vada chipurile daca nu a fost cumva batut inainte si vezi, doamne, din cauza aceasta a murit. De parca fracturile si leziunile interne grave i-ar fi dat voie sa ajunga pe picioarele lui pana la sosea si sa se arunce in fata masinii. Si sa sangereze abia la locul impactului... Ma mir ca nu au zis ca a vrut sa se sinucida.
Grotescul impins la limita. Mortul e de vina. E vinovat ca familia lui nu are bani sa-si dovedeasca dreptatea, in timp ce a soferului ucigas are suficienti ca sa ingroape totul. Si din pacate pentru viata lui, desi a traversat prin loc nepermis, daca masina ar fi avut 60 km/h ar fi avut timp sa opreasca. Sau macar impactul nu ar fi fost acelasi si acum ar fi trait...
Cand vezi nedreptati nu ai cum sa nu te simti neputincios cand nu poti interveni sa se faca dreptate. Iti vine sa urli si sa pleci din tara asta unde cei saraci nu au drepturi, unde pot fi ucisi fara nici o remuscare in timp ce ucigasii privesc impasibili. Va amintiti de individa care in urma cu cateva luni a ucis o tanara pe trecere in Bucuresti?
Credeti ca are vreunul remuscari? Sa fi fost invers, tanarul sarac la volanul masinii si bogatanul lovit, urlau toate ziarele.
Dar asa...
Dumnezeu sa il ierte si sa-i ajute familia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu