luni, 30 iunie 2008

O parte din natura umana

Gata, m-am infuriat. Pentru ca uneori un procent din populatie ori e prost ori se preface. Pentru ca sta si da din gura fara sa faca nimic. Doar se ia de cei care fac.
Si sunt multi din astia. Si se inmultesc. Ca si cum la un moment dat in viata ar absolvi un curs "Cum sa fii magar" sau "Fii cel mai bun in ceea ce faci- calea spre mitocania absoluta".
Probabil ii intalniti peste tot. Si uneori nu te poti feri de ei. Nu trebuie sa deschida gura de prea multe ori ca sa iti dai seama daca au tarate in loc de creier. Nu trebuie sa faca prea multe ca sa iti dai seama din ce aluat sunt facuti.
Nu-si dau seama ca sunt prosti. Se cred inteligenti. Cred ca au toate raspunsurile. Cred ca sunt cei mai buni in psihologie, ca, vezi doamne, cunosc oamenii. Dar, eroare. Nu se cunosc nici macar pe ei insisi. Dar au pretentii. Si le striga in gura mare.
Sunt singurii "vigilenti". Singurii care isi dau seama ce se intampla pe lume. Restul populatiei nu se ridica la nivelul lor de inteligenta.
Cum scapi de un prost cu aere de destept? Il ignori. Sau il iei la misto. Fin. Subtil. Ca nici nu isi da seama.
Prostului nu ii place sa fie ignorat. Vrea sa fie ascultat. Sa il admire toti. Sa vada toata lumea ce destept l-a facut ma-sa. Si daca e ignorat se infurie. Si incearca sa dea si mai tare din gura. Si daca e ignorat in continuare se duce pana la urma sa caute alt public.
Pentru cei care nu au absolvit cursul, mult respect. Pentru ceilalti... fara cuvinte...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu