joi, 14 iulie 2011

Surprize bio

Au trecut 2 saptamani de cand mezina a implinit 2 ani. Pe cat de dragalasa si inocenta e, pe atat de mult imi da de furca. Afara sau in vizita vaneaza pisicile, cateii, mangaie, sau, dupa caz, imbranceste copiii, indeasa in gura fetitei prietenei mele pufuleti si seminte (daca nu suntem pe faza eu sau mama ei risca sa moara copila asfixiata), alearga, se catara, culege flori, admira gaze si prinde muste. Saluta toti trecatorii, spune "mutumes mut" sau "mesi mut" cand cumparam ceva, raspunde " cu palacele" cand i se multumeste...

Cu pletele buclate, cu fata rotofeie si rumena, in permanenta miscare si agitatie, e un vis de fetita. Se opreste uneori din joaca ei si vine sa se pisiceasca si sa ma pupe, apoi se avanta iar printre copii sau fugareste pisicile.

De obicei rutina zilnica a noastra cuprinde cel putin 4 ore de stat afara si cu mici variatiuni se intampla cam aceleasi lucruri. Astazi insa, pe seara, am lasat-o un pic cu prietena mea cat sa intru sa iau ceva cu maneca lunga de imbracat pentru ca se lasa seara si ma gandeam ca e posibil sa fie rece. In trecere spre iesire m-am agatat si de carucior, cu gandul ca o voi putea plimba fara sa stau 15-20 minute dupa o pisica sau alt animal umblator.

Buuuuuuun... Pun mezina deci in carucior, apucam sa mergem cam 100 de metri cred si vad la un moment dat pe mainile Ioanei ceva maroniu. Initial m-am gandit la ciocolata, nu ar fi prima oara cand primeste ceva cu crema, insa la o privire mai atenta observ cum pitica baga degetelele pe langa pampers, se manjea de chestia aia maronie, se ungea pe picioare si in momentul in care a dus manutele la gura am avut brusc revelatia identitatii substantei cu pricina.

Am dat rapid copila jos din carucior, i-am spalat manutele cu apa din sticluta ei si am facut urgent cale intoarsa sa o schimb. Apoi m-am gandit ca dincolo de faptul ca e scarbos (nu gasesc alt termen mai dragut acum), surpriza aceasta bio (naturala si degradabila) m-a amuzat. Imi place cand se descopera, cand imi arata unde are burtica sau picioarele sau nasul. Ochii nu prea ii arata, insa cand o intreb imi vara mie degetele in ochi si imi spune incantata "ochii". E adevarat ca a trebuit sa o spal de sus pana jos si sa bag si tot ce era pe ea la spalat, dar stiu si stie si ea ca nu e bine ce a facut, asa ca nu va repeta figura. Nici nu a cracnit cand am intors-o pe toate partile sa o curat desi spalatul in chiuveta nu e elementul ei forte.

Astept cu nerabdare noile surprize si descoperiri si sunt convinsa ca si ea e la fel de nerabdatoare sa descopere mai departe lumea.

3 comentarii:

  1. Eu zic sa dati fuga repede la loto...pune-o pe Ioana sa extraga numerele :)).Haioasa pitica.Nu ai intrebat-o cum i s-a parut "experienta"?Va pup.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mirela, sa stii ca ma duc sa iau, daca nu saptamana asta, urmatoarea. Pupam si noi strumfita Anto

    Andreea, sa dea DD sa fie norocoasa si Cezara la fel

    RăspundețiȘtergere