duminică, 31 iulie 2011

Popa - omul diavolului

Ieri a fost o zi iesita din banal, cel putin a doua jumatate. Programul de seara cuprinde invariabil iesirea pe afara cu prietenele cu copilasi, timp in care realizam doua lucruri majore: copiii se joaca si socializeaza si noi stam de vorba. Nici nu va inchipuiti cate lucruri au mamicile sa isi povesteasca.!
Ei bine, aseara am sarit peste programul asta. Sotul meu a venit de la munca, s-a schimbat si a iesit in fata casei sa indeparteze buruienile. Am imbracat mezina si am iesit si eu sa il ajut, cu toti copiii. Uitate in fata curtii erau si niste pietre pe care le-am tot lasat in ideea ca le vom folosi cumva, dar aseara am decis sa le caram in curte.
Nu m-am gandit sa o leg pe Leea, cat timp noi am stat pe langa gard ea a stat cuminte in curte, ca stie ca nu are voie. Insa, intr-un moment de neatentie, tentatia fiind prea mare, a zbughit-o pe poarta.
Caina mea a uitat bunele maniere si ce a invatat candva la dresaj si nu mai vine cand o chem. Unul din noi trebuie sa se duca dupa ea, asa ca s-a dus al meu sot.
Cateva case mai incolo, in dreptul casei preotului, era plin de copii si cativa adulti. Popa s-a dotat in ultima perioada cu pistol cu aer comprimat, cu care omoara pisicile care ii tulbura porumbeii, ca e crescator de porumbei popa ist.
Si il vad pe idiot cum ridica mana, cu arma, o indreapta spre caina mea si TRAGE. Primul l-a ratat, caina a inceput sa latre (a simtit ea ca are asta suflet hain), l-a tras si pe al doilea (tot ratat) si la al treilea a reusit sa ajunga al meu in fata lui, sa se puna in fata armei si sa ii spuna :"Trage in mine!". "Nu, ca in dumneata nu trag!". Eu ramasesem blocata, m-as fi dus sa ma infig in gatul ticalosului dar Ioana urla de se auzea pana la coltul strazii, asa ca m-am intors. Culmea e ca tot popa era cu gura mare, ca el cheama politia, ca am lasat cainele dezlegat si fara botnita pe strada! Eu as fi vrut sa o cheme, sa fac si eu sesizare cu privire la faptul ca individul trage cu arma din mijlocul copiilor (daca lovea vreunul?) si ca e vinovat de cruzime si rele tratamente impotriva animalelor. Eu plateam o amenda, el ce patea? Tind totusi sa cred ca nimic, la cate relatii are
Leea parca era teleghidata. Ar fi venit si s-ar fi dus, nu stia daca sa aibe incredere sau nu, latra in stanga, se intorcea, se ferea, mai latra un pic... Caina mea e debusolata, ca a vazut si adulti, si copii langa ea, care, cel putin in opinia ei, vroiau toti sa ii faca rau. Abia am prins-o si am adus-o in curte, unde e logic ca am legat-o si pe ea. Acum sunt doua care schelalaie sa le dau drumul. O sa le dau pe rand voie sa alerge prin curte...
Am iesit dupa aceea cu prietena mea, dar eram inca atat de ravasita incat nu prea am discutat nimic, mai mult am monologat eu si injurat pe preot. Mai scotea si ea cate o interjectie din cand in cand si incerca (fara preamare succes) sa imi mute gandul de la incident. Nici cu cealalta prietena a mea nu cred ca am vorbit la telefon prea inteligibil. Totusi, printre picaturi, am reusit parca sa spun si cateva chestii normale, dar nu bag mana in foc pentru asta.
Cand am intrat eram inca atat de furioasa incat am mai stat inca 2 ore fierband la foc molcom, pana cand, gratie divinitatii am intrat pe blogul lui Mel si am gasit acolo oameni minunati cu care am putut vorbi, am pus tara la cale si m-am calmat. Daca citesti aici (nu-i nevoie sa te deconspir ca stii ca de tine vorbesc), stii ca iti multumesc din suflet pentru discutia noastra nocturna.

8 comentarii:

  1. Duamni feri! ce preot e asta??? am ramas muta. pe bune, chiar nu mai am cuvinte!!!
    asta popa va zice voua duminica la slujba sa fiti mai buni si mai milostivi????

    RăspundețiȘtergere
  2. Le zice la babe, ca eu ajung la biserica doar in noaptea de Inviere. Dar pe viitor mut biserica la care ma duc. Si unde pui ca babele pupa mana cu care el omoara animale!

    RăspundețiȘtergere
  3. uite ca mi-am adus aminte de ce nu prea dau pe la biserica .... cu astfel de slujitori ai Domnului... nici nu-i de mirare ca isi pierde lumea credinta. :( Bine ca nu a nimerit-o!

    RăspundețiȘtergere
  4. Credinta nu mi-am pierdut-o, tot cred ca e ceva acolo, undeva... Dar in biserica si oamenii ei de mult nu mai cred si fiecare actiune a oamenilor "lui Dumnezeu" imi confirma tot mai mult ca am dreptate
    Siiii... vai de curu' lui daca o nimerea, ca il bateam acolo, in fata copiilor, cu tot cu pistolul lui. Asa, daca nu a nimerit-o, am raspuns la urletele Ioanei

    RăspundețiȘtergere
  5. ...pay nu degeaba se spune "sa faci ce spune popa nu ce face popa!"

    RăspundețiȘtergere
  6. E frumoasa Leea, bine ca n-a nimerit-o ala! Io, pentru Pufuletul meu, fac si d'alea ne-facute...

    RăspundețiȘtergere
  7. Gabi, eu nu mai fac nici ce zice popa, ca nu mai stau sa il ascult

    RăspundețiȘtergere
  8. Traian, bun venit in vizita. Am citit comentariul tau si am stat sa imi frec mintea unde ai vazut-o pe Leea de zici ca e frumoasa. Sa o vezi acum, biata! Sa-ti traiasca Pufuletul! Ce rasa e?

    RăspundețiȘtergere