vineri, 18 februarie 2011

Razvratire

Uneori intru pe un anumit forum doar ca sa ma enervez. Nu imi plac discutiile sterile despre Dumnezeu si biserica ortodoxa romana, despre oportunitatea construirii mult trambitatei catedrale a mantuirii neamului.
Ma scot din sarite habotnicii care cred ca e f oportuna, ca e ok sa fie rupti din buget zeci de milioane pentru asa ceva si e la fel de ok sa fie oamenii concediati, sa nu existe bani pentru spitale, pentru modernizarea lor, pentru asistenta sociala. Sa fie taiate o buna parte din subventiile pentru bolnavii cronici dar sa aruncam banii pe proiecte nerealiste, in categoria carora includ si banii pe care ii cheltuie o anumita blonda pe "promovarea" tarii.
Intr-o tara condusa in detrimentul societatii, al carei guvern este parca pornit pe diminuarea populatiei, reducand subventiile, concediind oamenii, distrugand si bruma de sistem sanitar pe care o mai avem, stergand doar cu o semnatura spitalele, incurajand populatia sa plece din tara pentru un trai mai bun, mentinand "magazinele de vise", ma apuca disperarea cand ma gandesc la zestrea pe care o lasam copiilor nostri, la enorma diferenta dintre valorile pe care ne dorim sa le sadim in sufletele lor si la realitatea pe care ei o traiesc pe strada, la scoala, pe care o zaresc afisata la televizor.
De zadarnicia urmaririi stirilor, nu mai vorbesc. Sunt utile doar pt cei carora le plac accidentele, crimele, jafurile, sinuciderile. Peste stirile importante se trece in fuga (asta in cazul in care sunt mentionate), in schimb se dau o groaza de detalii despre ce a facut fotbalistul x si manelistul y.
Detalii despre olimpicii nostri, despre concursurile internationale castigate, despre inventiile si inovatiile romanilor nu am auzit.
Suntem priviti ca o mare turma, buna sa inghita toate tampeniile servite de guvern si care trebuie doar sa dea din coada si sa vina in an electoral sa puna stampiluta pe alesi...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu