vineri, 27 iunie 2014

Atentie, se fura copii!

La varsta pe care o am si desi am vazut multe in viata, inca ma minunez de cat de credula poate fi lumea si cat de greu e sa pui pe cineva sa gandeasca.
Circula iar pe fb povestea cu copilul care a fost rapit intr-un mall, dus in toaleta mall-ului, schimbat de haine si tuns si gasit in cele din urma de angajatii mall-ului, alertati de parinti. Sau cea cu copilul furat, prelevate organe si apoi abandonat pe strazi pt a fi gasit de parinti...
Sunt persoane in stare sa jure cu mana pe biblie ca asa s-a intamplat, ca au auzit ele de la X care a auzit de la Y, care chiar ii cunostea pe parintii copilului. Pffff....
Ce e trist, e ca nu ai cum sa ii combati pe astia. Chiar daca povestea circula de ani buni, doar mall-ul si locatia lui se schimba, de parca o data la cateva luni se mai cloneaza subiectul. Se intampla ba in Oradea, ba in Bucuresti, ba in Chisinau ba in Bulgaria ba... puneti voi ce locatie vreti, un oras oarecare cu mall-uri.
Eu nu pot pricepe de ce unii oameni, destul de multi, din pacate, nu isi folosesc materia aia care le umple cutia craniana pentru cea mai importanta functie: gandirea.
Presupun ca invatamantul la noi e la pamant tocmai pt a permite obtinerea unor indivizi care nu sunt in stare sa discearna adevarul de fantezie si iau de bun tot ce li se spune prin canalele media si care nu sunt in stare sa urmareasca firul ratiunii pentru a ajunge la o concluzie proprie. Daca a fost la tv, e adevarat. La fel de adevarat ca botul Oanei Zavoranu...
Daca te desprinzi un pic de turma si vii cu argumente logice esti privit ca ciudat si ca fiind de partea hotilor de copii. Asta, in cel mai bun caz, ca altfel poti fi considerat si ca diabolic si toti drept credinciosii trebuie sa te ocoleasca.
Si ca sa pun capac la toata postarea de mai sus, la care nu mai comentez, ca destul am comentat degeaba la zvon pe fb, va spun ca trebuie sa aveti grija si sa nu va mai ganditi sau sa sperati sa aveti noroc in viata. Daca vi s-a intamplat pana acum sa va doriti sa aveti noroc, pana sa cititi ce spune parintele Cleopa, daca tineti la integritatea sufletului vostru, bagati rapid 10 matanii.
Daca insa sunteti ca mine, veti "savura" tocanita de mitologie impanata cu imagini desprinse parca din biblie, cu episodul Gomorei si Sodomei. Distractie placuta si... noroc!
IDOLUL NOROC ...

2 comentarii:

  1. Cred că ai intuit corect. Ăsta e scopul. Să devenim cât mai puțin educați și cât mai manevrabili.
    Iar miturile alea urbane cu furarea copiilor... Circulau încă de când eram eu mică. Probabil că au existat și înainte de asta. Trebuie să fii cel puțin tâmpit să le crezi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se pare ca spre asta se tinde:oameni usor de manipulat si mintit, indoctrinati si incapabili sa gandeasca singuri. Din pacate sunt multi tampiti pe lume si se inmultesc rapid...

      Ștergere