luni, 3 septembrie 2012

Urgenta, iar

Azi am ajuns iar la urgenta. Se pare ca atunci cand ceva se intampla, e intotdeauna multiplicat. Azi mi-a intrat telefonul in greva, mi s-a spart unul din furtunasele de la baie si am ajuns cu sotul la urgenta.
E a doua experienta in mai putin de 2 luni in care implicam serviciul de traumatologie al urgentei. O cazatura, o lovitura la coloana, o durere imensa coborand pe picior si amortindu-l... Cu asta ne-am prezentat.
De data aceasta insa, desi a durat la fel de mult ca la fiu-meu, de fapt un pic mai mult, dar nu conteaza, pot imparti experientele pe buline:
Buline albe:
1. Desi a durat catva timp din momentul in care am ajuns pana cand a fost preluat, am beneficiat de o asistenta draguta la receptie. In momentul in care sotul meu nu a mai putut sta pe scaun in nici o pozitie din cauza durerii, asistenta s-a dus si a cautat o targa si o chestie galbena si tare de-a lungul ei ca sa se poata intinde. Apoi am dus targa mai aproape de intrarea la traumatologie, si cand a vazut ca stau in picioare langa Romi, in ciuda sfaturilor ei de a sta jos (erau niste scaune langa targa, dar la picioarele lui Romi), mi-a intors targa, astfel incat sa pot sta la capul lui. Nu a asteptat si nici nu a primit spaga.
2. Asistenta care ne-a preluat si apoi ne-a dus in locul unde i s-a pus perfuzie a fost la fel de draguta. Ne-a dus apoi la radiografie si ecografie cu acelasi zambet, fara sa para tracasata sau agasata. La fel, nici un semn ca ar astepta spaga.
 3. Asistenta care i-a pus perfuzia cu Piafen si vitamine a fost si ea delicata si intelegatoare si ne-a lamurit si ce e cu perfuzia aia. A venit cu zambetul pe buze si cand am chemat-o ca nu mai curgea perfuzia.
4. Doctorul de la ecografie a fost foarte atent, a cercetat indelung sa nu aibe vreo problema interna. Nu avea.
5. Doctorul din camera de garda (ortoped banuiesc) ne-a vorbit cu blandete si respect, si desi a spus ca nu se vede nimic pe radiografie, ne-a dat trimitere mai departe catre neurochirurgie
6. Doctorul de la neurochirurgie pare sa stie intr-adevar ce face. L-a testat, l-a pipait si a spus ca in ciuda faptului ca nu s-a vazut nimic la radiografie, el nu e sigur ca nu exista macar o fisura pe coloana. A spus ca mai vrea investigatii, printre care si un RMN si a recomandat internarea.

Buline negre:
1. Intregul proces, de la ajungerea la urgenta si pana la internare a durat cam 6 ore.
2. La radiografie, in ciuda faptului ca lovitura a fost la spate, in partea stanga, si lucrul acesta era scris si pe fisa, a fost radiografiat de sus si in partea dreapta. Nu e de mirare ca nu s-a vazut nimic la radiografie

Cam atat deocamdata. Sunt moarta de oboseala si cu nervii in batista. Ma rog sa fie bine, dar tot e greu.

8 comentarii:

  1. Va tin pumnii sa se termine cu bine toata tevatura asta. Ca-s convinsa: nu vi-i lesne nici tie nici lui...
    In alta ordine de idei ma bucur pentru orice semn, cat de mic, de umanizare a sistemului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Laura, multumesc din suflet. Acum e acasa, l-au externat si are concediu medical 2 saptamani. E cumplit de greu pentru el, care nu statea toata ziua, sa se vada aproape imobilizat la pat, dar se adapteaza si incearca sa rezolve totul la telefon. Sunt convinsa ca ne vor ajuta gandurile tale bune si energia pozitiva din ele.
      Si eu ma bucur ca se umanizeaza sistemul. A fost de fapt prima oara, dupa multi ani, cand am apreciat contributia aceea lunara la sanatate si nu am mai considerat-o inutila.

      Ștergere
  2. Multă sănătate soțului tău!
    ----------------------------------
    Ce păcat că normalitatea (mă refer la bilele albe) a devenit motiv de uimire...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @slvc, multumesc mult pentru urari.
      Din pacate, de atata timp m-am lovit de indiferenta (in cel mai bun caz) in sistemul sanitar sau de servicii ok doar platite din greu, incat mi s-a parut ceva extraordinar modul in care am fost tratati acum

      Ștergere
  3. maaai, am gasit lana cu 4 lei!
    buna dimineata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Vasile, ce veste buna mi-ai dat! Mi-ai inseninat toata ziua si restul anului! Iti trimit mail sa stabilim detaliile.
      O buna dimineata si tie!

      Ștergere