duminică, 12 august 2012

Tolomaca

Titlul de azi nu imi apartine, e doar o adaptare a titlului postat de o doamna fantastica, ce are toata admirtatia mea si al carei articol il cititi aici.
Ieri pitica mea a vrut oua. Nu mananca prea des, de cand a avut o reactie foarte urata la ele pe la un an si a dezvoltat o alergie care abia de curand a disparut.
Asa ca am pus ouale (2!) la fiert si m-am gandit ca pana fierb am timp sa frunzaresc un pic netul. Am avut, bineinteles, timp si tocmai raspundeam la postarea lui slvc (cea cu titlul original), cand sotul meu m-a strigat sa ma intrebe ce miroase in halul ala! Trebuie sa fac o paranteza si sa va spun ca a preluat camera lui Tavi pe post de centru de operatiuni si camera cu pricina e mai aproape de bucatarie decat a mea.
Ce duhnea mirosea? Ouale! Oul de fapt, ca pe unul nu l-am mai gasit, desi e o enigma unde a disparut! Al meu sot a jurat ca nu s-a atins de ele, pitica nici atat, fie-mea cealalta nici ea. Cert e ca am gasit in oala micuta in care le pusesem la fiert doar un ou, niste urme carbonizate si niste smalt sarit.
Veti spune ca se poate intampla oricui! La mine insa e a doua oara cand se intampla, asa ca nu mai beneficiez de circumstante atenuante.
Acum ziceti si voi: nu-i asa ca titlul ma descrie perfect?

DOVADA!

8 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. @Gabi, bine ca a fost sotul meu pe faza si ca o chestie pe punctul de a se carboniza pute inainte sa ia foc

      Ștergere
  2. :)
    daca la postarea originala am avut replica, aici sunt mut! mie mi se intampla (nu des, odata pe zi, ca doar odata pe zi beau cafea!) sa pun cafeaua pe foc si sa frunzaresc netul!
    cand "aud" ca e ceva in neregula, cafeaua face plaja pe aragaz, intinsa, labartata, maronie, ispititoare, aromata...
    inmoi cu paine si gata, obiectiv atins! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Vasile Dumitru, mie mi se intampla sa dea in foc cu mine langa aragaz, deci se poate si mai si. Am schimbat modul de preparare, ca nu se mai putea. Cel putin pana gasesc o solutie prin care aragazul sa se poata curata singur :))

      Ștergere
    2. Ia-te de mână cu ”peștișorul”. De când îl știu, n-a reușit să-și facă nicio singură dată cafea fără s-o dea în foc, chiar dacă stă lângă ea. E un talent și ăsta. :))

      Ștergere
    3. :))
      Daaaa, talentati mai suntem...
      Deocamdata suntem trei in clubul bautorilor de cafea care o varsa pe aragaz.
      De fapt, eu ma sustrag usor, ca acum fierb apa (la fierbator, ca ala se inchide singur cand fierbe apa) si apoi o torn asa fiarta peste cafea, aflata, dupa necesitatile de moment, in cana sau in filtru (nu mai las filtrul sa isi faca singur treaba de cand am descoperit ca e mai buna cafeaua daca fierb eu apa)

      Ștergere
    4. Ana,n-ai reusit "performanta" mea de curata pere:))) sau:(((

      Ștergere
    5. @Gabi, trebuie sa vad. Documentat , cu poze... Asa, tot eu sunt mai cu mot, pana la proba contrarie :))

      Ștergere