miercuri, 1 august 2012

Post referendum

Tocmai respiram si eu usurata ca se termina nebunia referendumului (televizorul de la socru-meu merge toata ziua pe discutiile si pro si contra base), tocmai ma bucuram ca scap de mesajele de pe fb tot pro si contra, cu jigniri grele si impanate cu tampenii pe masura.... si mai ales ca scap de slogane, de lovituri sub centura, de chemare la nationalism, de incercari de intimidare, de starnire a patriotismului, de vina ca nu ma prezint, de bannere cu DA atarnate peste tot, de cantecele modificate (tot cu "voteaza DA") si cu "nu mi-e frica...". Penibil, jenant, enervant, insultator la adresa inteligentei mele (aia care mai e)
Si pe masura ce ma bucuram, vad ca nu e chiar roz, ca nu am scapat de tot si ca sunt destui care inca mai cred ca faptul ca nu m-am dus sa votez este, dupa zisa lu' CTP, un act de viol. Daca nu ma credeti, cititi aici.
Nu m-am dus din mai multe motive, dintre care unul ar fi ca nu il sustin pe Base, deci nu m-am putut duce sa votez "NU" si nici nu imi place de Ponta cu toti aia care se inghesuie pe la spatele lui sa puna mana pe ciolan, astfel incat nu puteam nici sa votez "DA".
Am dat insa peste un articol scris dupa inima mea si care m-a scapat pe mine de a da mai multe detalii referitoare la optiunea mea de a sta duminica acasa si de a imi vedea in liniste de musafirii veniti la plaja.
Uitati aici la ce ma refer. Bravo, "basistule", cam la fel gandesc si eu!

4 comentarii:

  1. Buna dimineata!
    "Nu mai poti" dar nici nu taci... :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pana acum jumatatea mea ardeleana a tacut. Acum a vorbit jumatatea braileana :D

      Ștergere
  2. Important era sa-l dam jos pe dobitocul de Basescu. Asta era primul lucru... mai apoi, cu Ponta si ai lui, urma dupa aceea...
    Uite, vezi? De-aia nu se schimba nimic in tara asta a noastra. Fiindca nici nu facem CEVA sa ne schimbam traiul. Stam asa, intr-o lentoare, tipica si apoi ne intrebam de ce nu ne merge bine. Pai, FA CEVA, FRATE, daca vrei sa se schimbe ceva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Important e sa gandim dincolo de ura pentru un om sau altul. Sa-l dai jos pe Base cand nu ai o alternativa viabila, din punctul meu de vedere, nu e o optiune. Nu stiu cati ani ai, ce ai prins din revolutie, cat ai trait evenimentele de dupa, cu mineriada, falimentarea industriei, a agriculturii, vanzarea flotei, disparitia banilor tarii din conturile externe, disparitia fondului "Libertatea", indatorarea externa... Iar astea s-au intamplat pe vremea FSN, FDSN, PSD.
      Am facut ceva, chiar daca nu realizezi. M-am dat la o parte si am protestat in felul meu in fata loviturii de stat a USL-ului.
      Daca iti imaginezi ca Ponta si ai lui mai pot fi dati jos dupa ce ajung la putere, dai dovada de un optimism exagerat. Deja au inceput sa ii indeparteze pe cei care ii incomodeaza, au inceput sa schimbe legile fundamentale ale tarii.
      Daca nu vezi dincolo de declaratiile sforaitoare si incercarea marsava de manipulare a celor care o duc greu, ar fi bine totusi sa respecti si parerea celor care nu sunt de acord cu tine.
      Schimbarea doar de dragul schimbarii, fara a gandi in perspectiva, nu este o optiune. Antonescu si Ponta nu m-au convins ca merita sa conduca tara, nici ca oameni, nici ca politicieni. Tii minte ce a facut PSD-ul la revewnirea la putere de dupa "cioculet"? Au uitat absolut toate promisiunile si au aruncat vina pe guvernarea anterioara. Nici acum nu ma astept sa fie ceva diferit.
      Sunteti 7.4 milioane care ati votat da. Sunt inca 1 milion care au votat nu. Si restul , ca mine, in majoritate (si trebuie sa tii cont de asta, fie ca iti place, fie ca nu), am dat in felul nostru un vot de neincredere si pentru Basescu si pentru clica lui Ponta.
      Ceea ce nu intelegi este ca eu si cei ca mine, care nu am votat, am facut ceva: am spus in felul nostru ca toata clasa politica ar trebui sa faca mai intai ceva concret pentru tara si abia apoi sa vina sa cerseasca voturi. Spune-mi concret ce au facut pana acum Ponta si Antonescu pentru tara, in afara de aruncarea ei in haos (ai vazut ca pe plan extern rad si curcile de noi?) si poate ma mai gandesc in cazul in care tara are inca 20 mil de euro pt un referendum.

      Ștergere