luni, 13 august 2012

Copacii tristi

Imi place vara. Imi plac diminetile senine, aerul cald, bogatia de verde si rosu si galben si orice nuanta imprumutata de la curcubeu pentru a colora florile.
Imi plac copacii mustind a seva, inaltand spre cer ramuri pline de viata verde...
Poate de aceea copacii intalniti azi mi s-au parut cumplit de tristi. In ciuda ramurilor ce se incapataneaza sa traiasca, coaja trunchiului lor a inceput sa se desprinda si sa cada.
Copacii cu pricina strajuiesc una din arterele importante ale Constantei. Probabil ca e felul lor de a se razvrati impotriva poluarii, dar chiar si asa, declaratia lor e una trista si deznadajduita.






 Am mai vazut copaci cu coaja trunchiului crapata, dar acestia sunt in starea cea mai proasta pe care mi-o puteam imagina.

11 comentarii:

  1. Interesant.
    Coaja e prima lor bariera de protectie.
    Dupa parerea mea, sunt condamnati!

    RăspundețiȘtergere
  2. Platanii din aceasta grupa isi schimba permanent coaja.Cind cresc si se ingroasa,coaja veche se crapa si cade bucati,bucatele,lasind locul celei noi.O sa vedeti ca si anul viitor vor arata tot asa,dar mai grosi,mai frumosi,mai vigurosi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Scuze!
    Daca tot am trecut pe aici,ziceam sa dau si un "Buna seara!"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va multumesc mult deopotriva pentru vizita cat si pentru comentariu. M-ati linistit si mi-ati inseninat ziua. Numai bine va doresc

      Ștergere
  4. Da, asta voiam să zic și eu, ca Fosile. E modul lor de a-și ”schimba” pielea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noroc cu voi, ca va pricepeti. Si eu, care le plangeam de mila cand ar fi trebuit sa ii sarbatoresc!
      Multam tare fain pentru popas si lamuriri

      Ștergere
  5. Asa e soiul lor de copaci! Sunt si la noi in oras 6-7 astfel de copaci identici dar car au peste 80 de ani!!!! Am ajuns pe acest blog cautant sa aflu numela acestui copac. Poate ma ajuta careva- ma intereseaza cum se inmulteste.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bun venit pe blogul meu.
      Cum a spus si Fosile mai sus, copacii se numesc platani. Rasfoind pe net, am dat aici peste o discutie referitoare la inmultirea lor, poate te ajuta http://www.egradini.ro/forum/viewtopic.php?t=9961. Sigur mai sunt si alte informatii in afara de aceasta. Mult succes in cresterea platanilor, sunt deosebiti

      Ștergere
    2. UAU!! TE PUP!!
      Multumesc de informatie. Deja mi s-a deschis cerul...De aici in colo o sa fe floare la ureche uite cam asa sunt pomii la noi in oras http://100eyes.ro/photogallery/public/Natura/Flori-plante-copaci/Arbore-ocrotit-platan-2132521624
      Multumesc inca o data.

      Ștergere
  6. In parcul teatrului National Vasile Alecsandri din Iasi sunt alei intregi cu platani uriasi.Toti sunt decojiti.Pe ici pe colo doar, se mai vad urme de coaja.In asta sta frumusetea lor.Coaja neteda, alba galbuie,ciudata si unica.

    RăspundețiȘtergere