joi, 19 iulie 2012

"Pentru siguranta" sau comedia absurdului sau...

Cu ceva vreme in urma intram zilnic pe forumul dc. Cateva persoane din viata reala mi-au indreptat pasii spre viata de acolo, virtuala dar relaxanta si cu o gramada de sfaturi la indemana. Treptat, pe masura ce mezina a crescut, am inceput sa devin din ce in ce mai obosita, am inceput sa nu mai pot suporta intepaturile de albinute sau chiar de vespoi acordate cu nonsalanta pe la unele subiecte de forum...
Am intrat apoi, o vreme, pentru bazarul umanitar, initial participand cu produse, apoi, dupa ce am predat produsele, incercand sa cumpar.
Gasca mea vesela de mamici s-a mutat pe fb, rareori mai trece vreuna pe la subiectul abandonat pe dc.
Si totusi... de vreo cateva saptamani am reinceput sa intru, sporadic, cam o data la cateva zile sau saptamana si atunci neramanand prea mult. De fapt, trebuie sa corectez si sa spun ca in ultima saptamana, aproape impotriva dorintei mele, am intrat zilnic! Vreti sa stiti de ce?
Ei bine intamplarea a facut ca acum 7 zile sa primesc un mesaj care nu imi era adresat. Persoana care l-a scris (sa o numim D.) trece printr-o etapa cumplita, o experienta pe care nici o mama nu si-o poate imagina, decat poate cele care au pierdut un micut. Ca sa nu o deranjez, am dat eu mesajul mai departe, cu rugamintea ca, persoana careia ii era adresat (sa o numim A), sa ii scrie direct expeditoarei.
Ti-ai gasit! Stiti chestia aia cu facerea de bine?
So, primesc raspuns in care mi se spunea sa o contactez eu iar pe D si sa ii comunic ceva... Pe scurt, ca sa nu ma invart in jurul cozii, era vorba de un premiu pe dc pe care l-a castigat D, premiu ce i-a fost adus la cunostinta pe un subiect propriu. Pentru ca ea nu mai sta in Romania iar premiul trebuie dat doar pe teritoriul tarii, primul mesaj scris de ea (si ajuns la mine), continea intrebarea daca poate transfera premiul si da altcuiva dreptul de a-l folosi. A i-a raspuns ca da (tot prin mine, evident) si ca asteapta adresa. Dau mesajul mai departe si surpriza, adresa ajunge iar la mine, cu rugamintea sa o dau mai departe. O dau, ca de... Daca m-am inhamat la pierdere de vreme si prestat voluntar, macar sa o fac pana la capat (voi sa nu faceti ca mine, da?)
Si deznodamantul. .. Ta naaaaaaa

Primesc iar raspuns, de la A. Delicat ca o briza de vara. Si care imi spune ca:
"Mersi,

Insa mai am nevoie si de un nr de telefon pt cazul in care premiul va fi trimis prin curier - si nu se poate sa imi trimita D. un PM ? - e doar o chestiune de siguranta, as dori sa imi confirme personal

mersi anticipat"

Pai eu ce ma chinui de la inceputul "convorbirii" voastre? Sa va fac sa luati legatura direct, sa ma lasati pe mine in pace, ca am ajuns sa intru zilnic doar ca sa verific daca mai am mesaje private. Sau chiar credea A. ca am o placere nebuna sa fac pe telefonul fara fir doar pt ca ea are probleme de comunicare?
Sincer, pe D. o inteleg ca nu se poate concentra, dar A. ce cusur are? Si dupa toate astea, mai vrea siguranta si vrea ca tot EU sa o contactez pe D. sa-i spun? Stimata doamna, nu ma platiti ca secretara. Ce am facut pana acum a fost voluntar, dar promit eu ca in veci nu se repeta, prin oricate momente grele or mai trece altii. Nu mai iert nimic. Gata! 
I-am trimis si un mesaj ceva mai dur doamnei A, dar sper ca macar acum, in al n-spelea ceas, sa inteleaga ca eu asta am vrut de la inceput: sa ia legatura direct si sa ma lase pe mine in pace. 

Voi ati avut evenimente de-astea in care zici ca esti bun dar esti luat de prost sau mai rau, drept unul cu ganduri ascunse?

5 comentarii:

  1. "ta naaaaa!!!" :))
    spun de la inceput ca dezagreez limbajul de strada, dar uneori se potriveste manusa!
    stii vorba aia de duh cu "facerea de bine"?
    iar partea a doua are rezonante cu mamele... :))

    sper ca e un "trailer", cand incepe episodul 1???
    Zi buna sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna dimineata. Ma bucur ca nu m-ai depunctat pentru limbajul folosit, desi eu tot incerc sa ofer ceva de carcotit criticului din tine.
      Vorba aia o stiu bine, ca doar nu e prima data cand intentiile mele sunt onorabile dar iese o mare varza in final.
      Vreo idee pt episodul 1? Actiunea din "filmuletul" pilot sigur nu se repeta.
      O zi minunata si tie si un weekend plin de surprize frumoase

      Ștergere
  2. Da.
    Am devenit, fără să vreau, un fel de arbitru într-un conflict care nu mă interesa. Și persoana care mă presa să-mi dau cu părerea și să iau -eventual- atitudine, n-a ținut dfeloc seama că eram în una dintre cele mai frumoase vacanțe ale vieții mele, în Italia, și că ar fi bine să aștepte măcar să vin acasă. Drept pentru care i-am dat -discret- papucii de pe blogul meu, nemairăspunzându-i la comentarii și la mesaje.
    Așa e: facerea de bine... viol de madre! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @slvc, greu cu arbitrajul asta. E ciudat cum oamenii considera ca e dreptul lor sa ia din timpul tau pentru ca asa vor ei. Lor sa le fie bine ca restul se descurca ei cumva.

      Ștergere
  3. Draga mamico,

    Pentru ca ti-am citit articolele postate pe blog si ni s-au parut foarte dragute, iti propunem un concurs desfasurat pe site-ul CautaBona.ro, unde poti castiga un super scaun de hranit bebelusul.

    Este foarte simplu: dai un like paginii de Facebook CautaBona.ro http://www.facebook.com/pages/CautaBonaro/281732255830?ref=hl si postezi pe blogul tau articolul urmator: http://parinti.acasa.ro/copii-85/peste-1500-de-parinti-si-au-gasit-bona-prin-cautabona-ro-169355.html ( concursul se desfasoara pana pe data de 24 august 2012)

    Asteptam apoi un email la adresa carmen.iliescu@cautabona.ro cu link catre postarea articolului pe blog.


    Te asteptam in concurs. Mult succes!

    Echipa CautaBona.ro

    RăspundețiȘtergere