sâmbătă, 14 iulie 2012

Apa la portie

Mai bifam o zi fara apa. Pe caldurile astea, e o adevarata crima, dar se pare ca cei de la RAJA nu se sinchisesc prea tare. Au oprit initial apa acum 2 zile, dimineata. M-au luat pe nepregatite, abia am apucat sa pastrez vreo 10 litri din cei care abia se taraiau si jumatate din ea am distribuit-o catelelor. Cu chiu cu vai, au dat drumul la apa aseara. O buna parte din timp fara presiune si cu o culoare dubioasa. Am reusit doar sa imi spal vasele stranse si sa bag o singura masina de rufe la spalat, dupa ce mi s-a parut ca apa e iar aproximativ incolora. Dimineata, surpriza, au intrerupt-o iar. Cica lucreaza!
Pe caldurile astea! Regasesc fara entuziasm spalatul la lighean ca in vremurile copilariei fragede la bunica. Si daca acolo macar aveam raul aproape si puteam sa mai aducem apa, acum trebuie sa ma descurc doar cu cativa litri alocati pt spalat. Abia acum stau sa ma gandesc cum se descurca aia din Africa fara apa.
 E o adevarata provocare mai ales pentru mezina, care imi intra in casa ca un porcusor. Si cica astia nu stiu cand vom avea iar apa. Poate azi, poate maine... Desi ma indoiesc serios ca daca apa nu vine azi mai sta careva de la ei sa lucreze duminica!

6 comentarii:

  1. ...le place celor de la raja sa ne vada chinuindu-ne.Cel putin la noi a anuntat inaintea celor 2 zile ....dar ca nik azi nu avem apa ...si cand i-o da drumul...Dumnezeu cu mila lui!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Offff, Gabi. Cica lucreaza, dar ce fac pe o parte strica pe alta. Mi-a zis al meu sot ca e ditamai balta in Ovidiu, iar au spart conducta :(

      Ștergere
  2. Am trăit cu apă puțină vreo cinci ani, cât am stat la Craiova, la ultimul etaj. După ce că era cu program pentru toată lumea, nici când oficial ar fi trebuit să fie pe țeavă, nu ajungea la noi. Rareori când ajungea și la patru, umpleam cada cu apă și toate recipientele disponibile din casă. În rest, căram de la o cișmea din apropiere. Până și mașina de spălat o alimentam prin față, prin sertar, fiindcă nu puteam altfel. Iar spălatul, la lighean. Credeam că n-o să mai prindem vremuri de-astea. :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @slvc, nici nu vreau sa imi imaginez cum a fost... cumplit, cred
      La noi insa, pare sa devina normalitate ca macar o zi sau doua pe luna sa nu avem apa.
      Cred ca pana la urma va trebui sa imi sap o fantana in curte, ca sa nu mai depind de reteaua lor de alimentare cu apa

      Ștergere