miercuri, 7 septembrie 2011

Reteta pentru dezastru

Am mai scris ca locuiesc la tara, dar deseori fac drumuri in urbea mea natala. Ca de obicei, mezina ma insoteste si pe cat trece timpul, pe atat e mai greu, ca mica mea mica e fasneata, curioasa si neastamparata. De obicei trebuie sa o tin zdravan sa nu o zbugheasca de langa mine, si tot ca de obicei, cealalta mana e invariabil ocupata.
Asa ca azi, dupa o tura pe la magazine, cu sacosa incarcata si pitica tinuta de manuta, iau decizia deloc inteleapta de a nu mai ocoli piata din Tomis III si a trece direct printre randuri. S-a intamplat ca in momentul in care am luat decizia asta sa ma sune o buna prietena, asa ca pun ditamai geanta burdusita pe umar, pun telefonul la ureche si cu ochii pe pitica incerc sa o ghidez printre lazi si ladite pe un culoar ingust.
Ioana mi se zmuceste din mana, eu dau sa o tin mai bine, fac un gest necugetat cu geanta si vad in fractiuni de secunda cum o ladita cu zmeura de pe o taraba isi imprastie continutul pe jos. Ma uit nedumerita la fructele rostogolite, la individa care venise repede urland de dupa tejghea, ca ce se face ea, ca nu le mai cumpara nimeni si trebuie sa le iau eu. Ioana statea incredibil de cuminte langa mine.
Si le-am luat... Logic, era vina mea ca nu fusesem atenta. As fi putut face pe nesimtita si sa plec de acolo doar cerandu-mi scuze. Numai ca spiritul meu civic si simtul raspunderii urlau simultan in mine. Am scapat insa destul de ieftin, pentru ca, din fericire, nu se varsase tot continutul lazii. Ramasesera destule in ladita! Asa am adaugat la bagajul deja existent cu o idee mai mult decat un kilogram de zmeura si am scos din buzunar 16 lei.
Cat pretuieste, domne, o secunda!

23 de comentarii:

  1. Atata necaz sa ai tu! Ma gandeam ca in timp ce tu te-ai oprit si comercianta urla la tine, pitica a zbughit-o de-a trebuit s-o cauti cu inima-n gat. Dar iote ca nu s-a intamplat asa si toata lumea-i bine. Si, de curiozitate, cam ce cantitate de zmeura ai luat cu 16 lei, ca eu, in drum spre casa de la Ibanesti, am luat o galetusa de aia de smantana cu 10 lei.
    Deci azi faci umpic de dulceata de zmeura, da?

    RăspundețiȘtergere
  2. se putea mai rau.. ;) Bine ca a trecut si ca ati scapat relativ ieftin!
    ...banuiesc ca data viitoare ocolesti zona aceea, nu? :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Miki, asa e, nu a fost mare lucru, dar a fost o cheltuiala in plus in conditiile in care buzunarul meu e cam subtire... Am luat 1.1 kg de zmeura (15 lei/kg). Bine ca nu mi-a pus toata lada, ca mai erau cred vreo 2 kg in ea :)
    Am facut sirop, sa il am pentru clatitele alea pufoase, "americane"

    RăspundețiȘtergere
  4. Gabi, stiu ca se putea mai rau. Data viitoare ocolesc piata cu totul :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce ai patit, sau 16 lei, e un cost nu prea mare si spun asta fara a ma da banii pe dinafara buzunarului.
    O secunda...poate insa costa foarte scump, o viata. A orcaruia.

    RăspundețiȘtergere
  6. semn ca daca mezina inca mai e tot asa ca in poze mezina (dde mai jos in pagina!) bun e un rucsac sau carucior de bebe, daca e musai sa vina cu tine la aer. in caz contrar poate ramane sub observatia cuiva acasa in timpul cat tu lipsesti! simplu!
    toate bune! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. La multi aaaani!
    Sper ca primesti urari si aici, ca pana ajung acasa n-am FB

    RăspundețiȘtergere
  8. chiar: weekend placut si linistit mai ales ca debuteaza cu onomastica de azi. aniversare fericita, la fel cum vreau sa fii tu si prin tine cei apropiati de tine! :)

    RăspundețiȘtergere
  9. @Miki, multumesc mult pt urari. Primesc oriunde urari din astea de bine.

    RăspundețiȘtergere
  10. @a-z, in primul rand multumesc pentru urarea deosebita, in al doilea rand, ca sa raspund la cealalta postare, Ioana are acum 2 ani, 2 luni, 1 saptamana si 2 zile :). Si 15 kg. Rucsac pt varsta ei nu am iar un carucior m-ar incomoda foarte tare pe drum. Acasa nu am cu cine sa o las. Pt 10-15, max. 30 min ar merge uneori lasata cu fratii mai mari, dar un drum in oras imi ia pe putin 2 ore. Doar cand doarme de pranz imi permit sa plec, dar rar se potriveste sa trebuiasca sa plec atunci cand doarme

    RăspundețiȘtergere
  11. Am mai schimbat din pozele mezinei si am mai adaugat si altele

    RăspundețiȘtergere
  12. hehehe, ce frumos loc am descoperit eu aici! Deși, la drept vorbind, locul m-a descoperit pe mine :-D
    Minunată pățanie, soldată cu niște sirop delicios de zmeură. Eu aș da vine pe telefonul mobil :-D

    RăspundețiȘtergere
  13. LA MULTI ANI FERICITI!! TE PUUUUUUUUUP!

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu zic ca Ioana vroia sa pape zmeura dar nu stia cum sa iti spuna :D.Mmmmm....clatite cu sirop de zmeura...hai,Ana,ai mila de mine.
    Aaaaaaaaa....la multi ani,draga mea!Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  15. @dagatha, bun venit in cuibusorul meu. Gandurile tale bune ma onoreaza si ma bucura. Siropul e intr-adevar delicios, n-a mai ramas mare lucru din el.

    RăspundețiȘtergere
  16. @Georgi scumpa, multumesc mult. Puuuuuup si eu cu drag

    RăspundețiȘtergere
  17. @Mirela, culmea e ca Ioanei nu ii place zmeura. Noi am avut in gradina, o parte buna din vara si ea abia a gustat. Doar amestecata in iaurt am pacalit-o sa-i dau de cateva ori, dar apoi cum vedea culoarea nu mai vroia
    Multumesc de urari, draga mea. Puuup si eu cu drag. Si pe micuta strumfita.

    RăspundețiȘtergere
  18. eu le-as fi sacrificat pentru o tarta :X dar e bun si sirop. cred ca a iesit tare bun!

    RăspundețiȘtergere
  19. La multi ani, baiatului tau! Noroc, sanatate si reusite, ii doresc!
    Felicitari, voua, parintilor! Sa va traiasca! :)

    RăspundețiȘtergere
  20. @deealexx, eu nu m-am indurat sa fac tarta :)). M-am gandit la ceva care sa tina mai mult

    RăspundețiȘtergere
  21. @Ana lu' Manole, multumesc din suflet pentru urari si felicitari.

    RăspundețiȘtergere
  22. Incearca sa vezi si partea pozitiva! daca nu era incidentul fetita nu mai manca zmeura in ziua aceea. Asa ca cineva cred ca a fost mutlumit in acea zi!

    RăspundețiȘtergere