marți, 20 septembrie 2011

Facebook pur si simplu

Ma intreba ieri o prietena de ce nu scriu mai des. Uneori mi se pare insa ca ce as scrie suna atat de banal incat nu mai are sens sa umplu si eu net-ul de banalitati.
De ceva vreme insa incerc sa trec cu vederea o chestie care ma agaseaza pe facebook. Nu stiu daca ati remarcat sau daca prietenii vostri preiau mesajele astea dar eu deja devin atat de satula incat mai am putin pana explodez, de mesajele preluate de n-spe persoane care se considera destupate la minte (printre care si prietene dragi mie).
Ei bine, pe "peretele" meu apar uneori mesaje care se cred a fi ale unei persoane cu o gandire elaborata, un fel de guru care are dreptate in toate, a carei (banuiesc ca e o ea, nu stiu de ce, si mai banuiesc si ca toate mostrele astea de gandire "avansata" apartin unei singure persoane) unica parere e valabila... Mesajele se incheie invariabil cu chestii de genul "Copiaza daca ... si esti mandra de asta", "Posteaza si tu daca... crezi la fel", "Preia si tu daca...".
E adevarat ca sunt gandite astfel incat sa indemne la actiune dar asta imi demonstreaza o data mai mult ca omul e un animal social si deseori nu ii place sa ii fie pus/a la indoiala curajul/indrazneala de a urma turma. In consecinta pagina mea se umple constant de mesaje de genul asta care ma fac sa filozofez pe seama prostiei si naivitatii umane. Acum sunt convinsa ca prietenii mei care preiau mesajele ma vor condamna ca lovesc atat de adanc in spiritul lor de sustinere, dar mie mi se pare absurd sa las pe altul sa gandeasca pentru mine.
De multe ori chestiile astea pe post de gandire filozofica sunt pline de alte chestii implacabile, generalizari absurde, gen intotdeauna/niciodata, toti/toate, sau niciunul/niciuna. Nu stiu cine genereaza tampeniile astea dar eu sunt satula de ele. Daca ar aparea unul la cateva zile nu m-as formaliza si l-as trece cu vederea. Problema mea insa rezida in faptul ca vad acelasi mesaj de nu stiu cate ori pe zi, preluat de o gramada de persoane. Si mai ca imi vine sa urlu.
La fel de satula ca de reclamele la "Tuc", care ma scot din sarite si imi cresc tensiunea. Cu "Tuc"-ul e alta poveste, dar daca aia care au conceput reclama isi imagineaza ca o persoana ca mine ar credita un/o individ/a care inghite o casa de marcat sau un colet ca stie ce e ala gust, se insala amarnic. In consecinta asociez biscuitii cu pricina cu un gust de carton expandat un pic metalic si pana acum nu am facut efortul de a verifica daca e asa.
Asa ca, revenind la problema initiala, dragi prieteni, daca cititi aici si credeti intr-adevar in mesajele astea, abtineti-va sa le mai preluati. Un singur comentariu la postarea initiala, daca sunteti total de acord cu ce elucubreaza, e suficient. Chiar nu trebuie sa dovediti nimic nimanui preluand mesajul. Si eu va voi fi recunoscatoare!

12 comentarii:

  1. hai,mai Ana....pe mine ma distreaza aceste mesaje,sunt haioase,uneori atat de adevarate,iar pe unele chiar le postez si eu!

    RăspundețiȘtergere
  2. :)))) mai nou au aparut si mesaje ironice... care, culmea, tot sunt preluate. :D
    va trece ea si moda asta! rabdare... si tutun, daca te pasioneaza. :P

    RăspundețiȘtergere
  3. @Mihaela, le-as socoti si eu haioase daca as vedea unul la cateva zile. Dar cand il vad preluat de nu stiu cate ori in aceeasi zi, imi vine sa nu mai deschid fb-ul ever

    RăspundețiȘtergere
  4. @Gabi, nu prea am sperante ca e o moda. Asa am asteptat sa treaca si "moda" manelelor si inca patimesc din cauza lor :D

    RăspundețiȘtergere
  5. eu aproape am adoptat actiunea de a nu mai deschide facebook... :)

    RăspundețiȘtergere
  6. @belgi, sanatoasa abordare. Eu tot intru insa, macar sa vad daca mai am vreun mesaj. O parte din comenzi imi vin pe fb :)

    RăspundețiȘtergere
  7. eu FB-ul l-am folosit ca sa-mi gasesc vechi prieteni si colegi. Nu-s prezenta pe acolo tot cam din aceleasi motive enumerate de tine mai sus.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Georgi, si eu am gasit cu ajutorul fb-ului prieteni din copilarie... E bine cand gandim la fel

    RăspundețiȘtergere
  9. Faceti cate ceva voi astia din Lumina si apareti la tv...acu' s-a spart ditai conducta de ati ramas pa uscat. Nu va plictisiti niciodata, bag sama...

    RăspundețiȘtergere
  10. @Traiane, macar cu astea sa fim cunoscuti :)). Lasa ca aia care au spart conducta sigur si-au gasit frigiderele pline acasa, iar noi am cumparat apa plata la greu :)). Seara deja erau epuizate toate stocurile din sat

    RăspundețiȘtergere