luni, 1 august 2011

Motive de fericire

Ma surprinde uneori de cat de putin avem nevoie sa fim fericiti. Nu spun ca fericirea e eterna, dar uneori unele momente sunt perfecte, magice. Si le purtam uneori cu noi  uitand de ele ca peste zile sau ani brusc sa ne aducem aminte de ziua respectiva, de momentul respectiv, de mirosul care plutea in aer sau orice alt detaliu, aparent insignifiant, care a contribuit la creionarea ACELUI moment.

Azi aparent un lucru simplu m-a facut sa zburd. Am platit (am imprumutat dar nu mai spuneti la nimeni) pentru combina frigorifica atat de necesara si maine o primesc. Ei bine, uitasem cum e sa stai, sa te gandesti, sa admiri, sa alegi, sa te razgandesti, sa te uiti iar, sa compari si in final sa decizi :pe asta il vreau! Cam asa a decurs dimineata mea. Si apoi a sunat al meu sa ma intrebe ce platim mai inainte (fir-ar!), ca el a luat salariul, la fel de mic ca scrisul ala de pe etichete pe care comerciantul nu vrea sa il vezi, dar pe care e obligat sa il puna. Ei bine, de cate ori vine momentul platii si cand fac totalul vad ca nu imi ramane mai nimic, indiferent in ce dispozitie eram initial se intuneca totul si ma gandesc iar cum o sa rezistam.

Probabil ca nu va spun nimic nou si pentru multi dintre voi viata asa e: multa disperare si putine momente  fericire in scurte reprize care lumineaza intunericul si te tin pe linia de plutire. Stiu ca probabil peste ani (cand o sa moara si combina asta frigorifica), imi voi aminti de momentele de azi. Momentele alea in care pentru cateva minute am uitat de toate greutatile.

6 comentarii:

  1. Noi sa fim sanatosi, ca..salariile si pensiile curg..Totul se transforma..:)) Sa aiba viata cat mai indelungata-frigideru' :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc de vizita... Cata dreptate ai! Si multumesc mult pentru urari. Si eu sper sa il tina cat mai mult, ca cel pe care il inlocuiesc acum m-a tinut 7 ani si o luna

    RăspundețiȘtergere
  3. Eeeei, parca ma vad pe mine la primul tv color...
    Sa te bucuri de el, tu si ai tai!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa va bucurati de el Ana...si sa "mearga" cat mai mult timp.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Traian, multumesc mult. Sa vezi ce bucurie a fost cand am luat combina care a murit acum. Inlocuiam cu ea frigiderul vechi de 20 de ani, care, culmea, inca mai mergea. Asta sper sa tina mai mult

    RăspundețiȘtergere
  6. Gabi, multam fain pt urari. Stii si tu cum e cu bucuriile astea...

    RăspundețiȘtergere