miercuri, 11 mai 2011

Experienta Western Union - Banca Carpatica

Ma gandeam zilele trecute la Western Union si la reclama lor ca poti trimite si primi bani oriunde. Eroare. Nu e chiar asa. De exemplu, la mirificul oficiul postal din comuna in care locuiesc mi s-a spus ca inainte sa primesc banii sa trec sa intreb daca au. Am preferat calea mai comoda a telefonului. Nu aveau. Am incercat la posta din Tomis III. Acolo aveau fantastica suma de 200 de euro si mi-au spus ca nu pot sa ma astepte pe mine. Oricum eu aveam nevoie de toata suma trimisa, nu de jumatate.
Apoi, dupa ce am inaltat imn de slava internetului, am cautat banci in zona Dacia (avand copilul dupa mine nu imi permiteam sa bat pasul prin tot orasul) si abia la a patra sau cincea incercare am avut noroc sa gasesc o banca dispusa sa ma ajute.

Si m-au ajutat. Obisnuita cu CEC, Raiffeisen, BCR si BRD, cozile de acolo si mutrele plictisite, Banca Carpatica a fost ca o gura de oxigen. Curat, intim, doamne dragute si serviabile, in pofida unei copile atomice care ar fi intors toata banca pe dos. Nu a trebuit sa completez nimic, doar am spus cati bani primesc, de unde si de la cine si totul s-a rezolvat rapid si elegant, inclusiv schimbarea lor in lei. Inca pastram in memorie ultima experienta horor de primit bani prin WU, cu formular completat, confirmare telefonica de 5 min, completat apoi fiecare serie de bancnota de am avut de semnat cateva serii de 3 pagini si am pierdut in total aproape o ora.

Macar stiu de acum inainte de unde sa ridic banii. Daca vreuna din doamnele de la Banca Carpatica din zona Dacia Constanta citeste aici, ii multumesc si pe aceasta cale.

2 comentarii:

  1. as putea sugera o alta varianta pentru primit bani din strainatate: transferul bancar. nu stiu in ce tara e sotul tau, dar s-ar putea sa aiba accesibil un serviciu de homebanking. daca e asa, iti poate transfera bani foarte usor in contul din Romania si, dupa cum stiu eu bancile din strainatate, comisioanele sunt 0. intr-adevar dureaza cateva zile pana intra bani (parca 3 zile lucratoare), dar eu nu am avut niciodata probleme si sunt accesibili de oriunde exista un bancomat.

    RăspundețiȘtergere
  2. @belgianca
    Multumesc mult pentru sugestie. Ne-am gandit si noi la varianta unei banci dar de obicei cum trimite banii ii si cheltui :). Prin WU e totusi rapid si din moment ce am gasit solutia nici nu mai schimbam

    RăspundețiȘtergere