marți, 11 mai 2010

Pampersii Ioanei

Daca mai aveam vreo urma de simpatie si sustinere pt Basescu, s-a dus toata atunci cand am citit ca pampersii pentru copii "au facut bugetul Romaniei un buget de asistenta" si ca "dacă vrei să faci un copil, trebuie să ştii ce e aia, trebuie să-i poţi cumpăra pamperşi".
Am gasit deci vinovatii pentru starea crunta in care se afla Romania. Nu incapacitatea guvernului de a gestiona tara in conditii de criza, nu cheltuielile inutile, de zeci de milioane de euro, nu larghetea cu care se arunca banii pe contracte fictive mai mult sau mai putin. Vinovati de starea in care ne aflam sunt copiii, batranii, somerii... Hai sa le dam la toti in cap, sa curatam Romania.
Ce ne trebuie noua servicii sociale? Ca sa incurajam nemunca? Ia toti la munca, de la sugari la cei care abia se tin pe picioare din cauza batranetii si a bolilor.Ce conteaza ca locurile de munca au scazut cu 1 mil in ultimul an? Sa se duca la tara, sa "munceasca cu ziua" si sa "culeaga o pruna din livada". A gasit Base solutia si la locurile de munca insuficiente.
Se pare ca scumpii nostri guvernanti reinventeaza dictonul "divide et impera", intorcand copiii impotriva parintilor pensionari, pe cei fara copii impotriva copilasilor utilizatori de pampersi, pe cei care muncesc impotriva somerilor si toata tara impotriva bugetarilor.
Imi fac si eu mea culpa ca in momentul in care am decis sa aduc pe lume al treilea copil stiam "ce e aia", aveam amandoi (si eu si sotul) servicii, deci puteam cumpara linistiti pampersi. Numai ca pe parcurs ceva s-a schimbat, am ramas amandoi fara munca, ni s-a nascut copilul si acum aflu cu stupoare ca e vinovat de convertirea bugetului Romaniei in buget de asistenta pt simplul fapt ca are nevoie de pampersi. Sa spunem ca renunt, din avant muncitoresc si profund spirit civic, la folosirea scutecelor de unica folosinta, dar atunci cine stie ce mai fac fara intentie, in conditiile in care va trebui sa folosesc mai multa apa, curent, detergenti. Cine stie in ce haos si poluare a mediului arunc biata tarisoara fara sa imi dau seama?
Mare noroc am ca exista cineva care imi spune ca nu stiam ce fac atunci cand am nascut. Si nu oricine, chiar presedintele!
Solutia? Sa emigrez oare intr-o tara in care e incurajata cresterea demografica? In care familia e sustinuta, in care serviciile sociale se vad, in care batranii sunt pretuiti si in care copiii au un viitor?
Niciodata pana acum nu mi-a fost rusine ca sunt romanca. Acum imi e. Si mai mult decat atat, mi-e rusine ca am crezut ca se poate trai decent in Romania. Mi-e rusine ca l-am votat pe Basescu. Si mi-e rusine de rusinea celor care au uitat ca viitorul unei tari sta in copii, de la cei in pampersi la cei aflati pe bancile scolii.

2 comentarii:

  1. Subscriu!
    Mi-e rusine ca traiesc in Romania, mi-e mila de mama care dupa 30 de ani la catedra nu are bani suficienti pentru medicamente (desi a platit cu varf si indesat la fondul de sanatate), mi-e sila ca trebuie sa cumpar vaccinul pentru Cezara care ar trebui sa fie gratuit si mi-e ciuda ca nu am plecat din Romania. Oare o fi prea tarziu?!

    RăspundețiȘtergere
  2. Prea tarziu nu cred ca e, dar e tare greu cu un copil mic in afara. Si eu as pleca si maine daca as sti ca am unde sa stau, au copiii unde sa invete iar parintii imi sunt ok

    RăspundețiȘtergere