miercuri, 17 martie 2010

La "doctor"

Acum mai bine de o saptamana in urma am fost la doctor, sperand (ce gluma buna) sa rezolv cu 2 copii la acelasi drum: cu Ioana pt ceea ce s-a dovedit in final a fi piodermita si cu Tavi pt a vedea ce diagnostic si ce tratament primeste pentru durerile de stomac ce il chinuie in ultima vreme.
Daca am rezolvat-o in final cu Ioana, cu Tavi a fost alta poveste. Cu trimiterea de la medicul de familie ne-am prezentat in spital pe sectie la consult. Separat pe o hartiuta, doctorita noastra ne scrisese doua nume: Alexandrescu Luana si Suceveanu Andra. Cum nu am gasit-o pe dr. Alexandrescu, pasul logic urmator a fost sa mergem la Suceveanu. Nu ii pot pune titulatura "dr." in fata deoarece s-a purtat de parca ne-am fi dus la ea cu cersitul. Pt ca eu eram cu mezina in brate, au intrat in cabinet doar sotul meu si Tavi. Doamna sau ce o fi ea a fost foarte agasata ca ne-am dus la ea, ca doar, vezi Doamne, nu era ea prima pe lista, ci a doua. Si dupa ce a debitat chestia asta, fara macar sa imi consulte baiatul, sa il intrebe ce simptome are etc. s-a debarasat de ai mei trimitandu-i sa se programeze pt un echo la asistenta sefa.
In mod deloc surprinzator pt sistemul nostru de sanatate, asistenta sefa a aparut abia dupa 1/2 de ora, cand Ioana deja isi pierduse rabdarea si incepuse sa urle. Foarte senina, ne-a anuntat ca nu poate face programarea, ca are amandoua aparatele stricate si ca sa venim noi dupa data de 20 sa vedem daca il poate programa.
Asa ca mi-am bagat ceva in sistemul public de sanatate la care am cotizat din greu ani in sir si daca vreodata se va mai aduce discutia despre salariile personalului medical eu sunt total impotriva majorarii lor. In momentul de fata, din punctul meu de vedere, majoritatea celor care lucreaza in sistem nu isi merita nici pe departe banii pe care ii iau lunar. Sunt foarte putini cei pe care ii respect intr-adevar si care isi fac intr-adevar datoria.

2 comentarii:

  1. Stiu ca nu are legatura cu postarea insa nu am gasit alta cale de a va contacta :).
    Trist cu spitalele din Ro... si cu tot ce se intampla :(.
    Revenind, vroiam sa va invit sa participati la campania noastra destinata parintilor bloggeri, in urma careia puteti castiga invitatii la Zilele Dinozaurilor.. cum pare un eveniment pe cinste si are si spatiu special pentru copii, eu zic ca merita sa aruncati un ochi pentru detalii la noi pe blog (http://www.cautabona.ro/blog/?p=243) si... sa castigati invitatiile!

    RăspundețiȘtergere
  2. Doctorita Suceveanu numai doctor nu e!

    RăspundețiȘtergere