luni, 8 iulie 2013

Spre dimineata

As putea spune ca am cam luat-o razna. In ultima vreme citesc mult, foarte mult. Unele carti sunt usurele, luate din biblioteca fiica-mii, cum a fost seria de la "Academia Vampirilor", apoi seria "Orcii", apoi ceva Agatha Christie, apoi iar carti pt adolescenti....
Cam un volum pe zi sau maxim la doua zile, de se uita fie-mea la mine cu ochii mari. De mult timp nu am mai facut un maraton din asta de stat cu nasul in carti. Acum am dat peste un volum care de mult isi astepta randul la citit, dar cum am terminat tot ce avea fie-mea si tot ce luase de la biblioteca, am inceput sa il citesc intr-o doara.Patru romane mititele intr-un singur volum. Jeffrey Archer, cu "Prizonier prin nastere", Michael Koryta cu "Doreste-ti noaptea", James Patterson & Gabrielle Charbonnet cu "Duminici la Tiffany" si "Despartirea de Jack" a lui Gareth Crocker.
De fapt, volumul acesta e motivul pentru care sunt treaza si la ora aceasta, pt ca m-a pus pacatul sa incep al treilea roman seara si nu am putut abandona actiunea. Putina intriga, un pic de tradare, un prieten imaginar si o mama dura si un deznodamant fain... Nu e in firea mea sa fac recenzii, dar cartea asta mi-a placut, poate si pentru ca simteam nevoia unei povesti caldute si siropoase de iubire.
Aaaa, si ca tot spun de cartile acestea, unul dintre autori a povestit de influenta pe care a avut-o asupra lui Stephen King, cu al sau "On writing". L-am depistat si pe acela pe scribd asa ca m-am apucat voiniceste de citit.
Canta cocosii in timp ce eu ma gandesc la vorbele spuse candva de profesorul nostru de psihologie militara: "Daca ai doar trei ore de dormit intr-o noapte, cel mai bun e intervalul de la 3 la 6 dimineata". Doua ore le-am ratat deja. Ma duc sa o prind pe ultima, mai adaug inca una de la mine pana se trezeste pitica si voi fi fresh pt un nou inceput de zi. Vorba maica-mii :"Lasa ca am timp sa ma odihnesc in mormant". Incurajator, nu?

6 comentarii:

  1. Sa ma bucur ca nu sunt singura bufnita de pe tarla? doar ca unii pierd noptile de placere, altii de nevoie.:)Si mie imi placea sa citesc noaptea, in liniste, dar acum noptile mele numai liniste n-au, e "statia de bruiaj" pornita in permanenta.Somn usor sau buna dimineata, dupa caz!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaaa, eu sunt bufnita cu state vechi. De mai bine de 4 ani, cu vreo 3 luni inainte sa se nasca mezina, bifez condica la cel putin 3-4 treziri pe noapte, si acelea sigur nu sunt de placere :). Iar "statia ta de bruiaj" zic eu ca are si efecte pozitive. In ritmul acesta sigur publici in curand un volum de versuri

      Ștergere
  2. Tu citeşti de pe scribd gratis? Că mie-mi cer bani...
    Cum faci asta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Citesc direct de pe net, nu descarc. Daca descarc, trebuie sa platesc :D. Si mai e varianta in care copiez toata cartea in document word si o printez, dar se intampla f rar
      "Jocurile foamei", "Casa noptii" de la volumul 4 la 9 (ca primele 3 le avea fiica-mea), "Orcii" 2 si 3 asa le-am citit.
      Si "On writing" e chiar buna, daca iti place Stephen King. Numai ca am gasit-o doar in engleza si nici nu am cautat prea mult, ca e mai faina in original

      Ștergere
  3. "On writing" o am în română cred. Dacă cumva e vorba de cartea aceea în care îi învaţă pe scriitorii începători cum să procedeze.
    ---------------------------------
    Tot voiam să-ţi spun: cuvintele alea antispam... mă bagă în boală de fiecare dată. Cifrele sunt extrem de neclare iar literele, încovoiate, încovrigate, de te ia durerea de cap până când le nimereşti. Oare nu poţi găsi altceva în sensul ăsta, că mă omoară ochii de fiecare dată. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, despre aceea e vorba.
      Multumesc mult ca mi-ai spus, am remediat, sper.

      Ștergere