joi, 30 septembrie 2010

Bilant la 15 luni

Scriu din 2 in 3, printre picaturi de timp lasate mie de copila atomica. Are energie cat pntru 3, mereu gaseste cate ceva de explorat, bagat in gura, tarat prin casa. E la capitolul in care se urca peste tot, pune mana pe tot, prospecteaza, alearga, se impiedica, trage, impunge, restarteaza calculatorul...  Si undeva trebuie sa gasesc timp si pentru ceilalti 2, de povesti si directive, de lucruri facute impreuna.
Sunt obosita, incredibil de obosita, somnul meu e fractionat in 5-6 bucati tinzand spre 10.  Dimineata ea e fresh, eu sunt robotel. Ma misc in reluare, uit ce am de facut... Singurul lucru pe care mi-l permit pt mine e sa rup din somnul si asa putin vreo 2-3 ore, dupa ce adoarme mandra, ca sa ma dedic pasiunii mele cu pasta polimerica. Si cateodata, in timpul somnului de la pranz sa intru pe mess sau sa incerc sa lucrez la celalalt blog, dedicat pasiunii... Deja devin neserioasa, nu mai intru pe forum, noroc ca mai exista si telefon ca sa pot comunica.
De 15 luni, cat face azi mica mea mica, eu nu am mai avut o noapte dormita intreaga. De fapt, daca ma gandesc si la ultimele 2-3 luni de sarcina cand ma trezeam de cateva ori pe noapte sa ajung la baie, pot spune ca eu nu am mai dormit normal de un an jumate.
Citeam pe forum acum vreo luna cred despre o mama disperata ca pustiul de 8 sau 10 luni incepuse sa se trezeasca o data pe noapte si era disperata, ca ea vrea sa doarma toata noaptea! Si eu ma gandeam ca si asa as fi fericita, cu o trezire pe noapte!
Asa ca deocamdata imi duc zilele intre bucurie si agonie. Ma topeste cand ma ia de gat si intinde boticul la pupat, cand vine spre mine cu manutele intinse si toata fata luminata a zambet, cand ma mangaie pe par si imi spune "mai-mai", cand rade in hohote cand ne jucam. Agonizez de fiecare data cand ma trezesc noaptea, cand urla necontrolat de nu o pot linisti cu nimic, cand vine dupa mine si la baie si daca nu o las sa intre se da cu capul de usa, ca ea nu bate normal...